La vida de picasso

De la mateixa calle que passa amb una infinitat d’artistes reconeguts, l’obra de Pablo Picasso (1881, Màlaga – 1973, Mougins) està estretament lligada un la seva determinación personal. Durant els seus 92 anys de vida va desenvolupar una obra extensa, ese serviria en part com​ a mirall de la seva intenso biografia i del seu món interior. En aquest article us proposem conèixer algunes de les dones més importants de la vida después pintor, que van exercir ns paper del musa identificación van cantidad font d’inspiració término a l’obra de l’artista, però ese també van cantidad les seves amants, parelles me gustaría companyes ese camí.


no

*
no

Índex del Continguts


Fernande Olivier (1881-1966)

Nascuda Amélie Lang, denominaciones va casar molt jove i, intentant fugir d’una tortuosa relació, denominada va rebatejar venir a Fernande Olivier. Els anys del Picasso amb Olivier se situen un principis del segle XX. Eren veïns al barri parisenc de Montmartre i eliminar van conèixer perquè ellas treballava com​ a modelo per un diferents pintors. Podem reconèixer-la dentro de el retrat Fernande amb mantellina negra (1905-1906).

Tu lees esto: La vida de picasso

Fotografia ese Fernande Olivier identificación l’obra Fernande amb mantilla negro (Picasso, 1905-06)

Olivier va acompanyar Picasso a Horta de Sant Joan durant ella seves investigacions encima el cubisme.

Eva Gouel (1885-1915)

Picasso va cultivar ns cubisme analític i sintètic i, mentre derecha convivia amb Olivier, va començar la a relació amb Marcelle Humbert, amiga ese la parella identificación que Picasso va batejar amb el nom d’Eva Gouel, la primeramente dona.

L’any 1914 va esclatar la guerra, me gustaría Eva Gouel va morir a l’hospital, suposadament después tuberculosi.


*
Fotografia d’Eva Gouel identificación l’obra Ma Jolie(Picasso, 1911-1912)

Podem observar Eva Gouel com la protagonistas d’aquest retrat cubista. Un la component inferior ese l’obra s’hi llegeix el nom amb què l’artista s’adreçava ns ella: “Ma jolie”.

Olga Khokhlova (1891- 1955)


*
L’obra Retrat d’Olga dentro de una butaca (Picasso, 1918) identificación fotografia d’Olga Khokhlova

Durant la dècada ese 1910, Picasso va assolir un gran èxit professional. Tot me gustaría que va començar relacions amb Gaby Depeyre i Irène Lagut, que alguno van prosperar, finalment va conèixer Olga Khokhlova, filla d’un coronel de l’armada imperial russa identificación ballarina al ballet de Parade. Dentro de aquells anys, l’obra del Picasso Picasso s’acostava al classicisme. Los juliol del 1918, la parella va contreure matrimoni i los febrer del mil novecientos veintiuno va néixer ns seu primer fill: Paulo.

El gener del 1927 Picasso va conèixer la jove Marie-Thérèse Walter. El maig del mil novecientos veintinueve va plasmar ns distanciament amb la seva muller, Olga Khokhlova, pintant-la llama un monstre deformat ese colors estridents un l’obra Gran nu encima butaca vermella.


*
Gran nu encima butaca vermella (Picasso, 1929)

Marie-Thérèse Walter (1909 – 1977)

Walter i Picasso denominada van conèixer quan apellido tenia diecisiete anys i ell, 46. Ella era una grande aficionada uno l’esport identificación treballava venir a monitora dentro de un campament juvenil. En paraules ese Victoria Combalia uno l’obra Las mujeres de Picasso, liberado l’any 2003, Walter era “un cant ns la sensualitat: és tota roses, verds, turqueses, grocs identificación liles; són els los expressen millor l’erotisme me gustaría la carnalitat del cos femení”.

Walter identificación Picasso denominada van conèixer quan ella tenia 17 anys i ell, 46. Ellos era una grande aficionada un l’esport i treballava com a monitora dentro un campament juvenil. En paraules del Victoria Combalia a l’obra Las mujeres de Picasso, publicado l’any 2003, Walter fue ~ “un cant uno la sensualitat: és tota roses, verds, turqueses, grocs i liles; són els ese expressen millor l’erotisme me gustaría la carnalitat ese cos femení”.


*
Dona nua uno la butaca vermella (Picasso, 1932)

La seva filla Maya va néixer l’any 1935.


*
Fotografia del Marie-Thérèse Walter i la seva filla Maya

Dora Maar (1907-1997)

Dora Maar me gustaría Picasso es ir conèixer al mític cafè les Deux Magots de parís l’any 1936. Ell tenia cincuenta y cinco anys, me gustaría Maar, 29, me gustaría ja comptava amb una trabajo consagrada dentro de el món después la fotografia surrealista.

Ver más: Lista De La Loteria De Navidad 2017 Comprar Numero, Lista De La Loteria De Navidad 2021

Retrat después Dora Maar

Maar era enthusiasm tant des del punt de vista personal com polític. Amb l’esclat del la guerra Civil Espanyola, el compromís polític dels dos personatges eliminar va accentuar. Ellos seria l’encarregada del fotografiar el procés de creació ese Guernica, a dels quadres més famosos después segle XX.


*
La dona ese plora (Picasso, 1936-37)

Maar ha passat a la història per oveja “la dona que plora” a la sèrie homònima ese Picasso, dentro de la qual l’artista utilitza colour estridents com el vermell, los groc, los blau, ns taronja, los verd o el marró.

Françoise Gilot (1921)

Fotografia del Pablo Picasso identificación Françoise Gilot ns la costa francesa

Picasso me gustaría Françoise Gilot es ir conèixer la primavera ese 1943, quan ell tenia 61 anys me gustaría ella, 21. Dentro de aquell moment, la carrera artístico de la jove tot simply començava.

L’any 1947, Gilot va apoyan a llum a Claude i, l’any 1949, un Paloma. Així, Picasso va comienzo una nova etapa familiar los va quedar plasmada dentro la seva obra.


*
Maternitat sobre fons blanc(Picasso, 1953)

Picasso i Gilot ir conviure fins al 1953, any dentro de què Gilot va decidir marxar amb els seus fills per continuar la seva vida i la seva carrera profesional artística, que desenvoluparia entre França me gustaría Nova York, ciutat on encajar exerceix d’artista i crítica d’art als seus noventa y ocho anys.

Jacqueline Roque (1927-1986)

Picasso va conèixer la ceramista Jacqueline Roque a la petita botiga on ella treballava. Quan Françoise Gilot el va abandonar, Jacqueline es va instal·lar a página de inicio seva amb l’objectiu ese cuidar-lo. Ella eliminar va convertida en la dona que el va acompanyar els últims vint anys de la seva vida, fin al 1973.


*
Jacqueline Roque identificación Pablo Picasso

En aquesta etapa, el pintor va reinterpretar quadres famosos llama Las meninas.

Ver más: ' El Perfume (Serie De Televisión), Perfume (Tv Series 2018)


*
Retrat ese Jaqueline amb ellos mans creuades (Picasso, 1954)
no
*

Potser et pot interessar...


Deixa ns comentari


no He llegit i accepto lapolítica después privacitat.
dado comentari no

cap comentari